Nadelen

100257119_Implants_247050cMedisch gezien zijn er geen echte contro-indicaties tegen borstvergroting, het is een vrij onschuldige ingreep. Het lichaam kan wel reageren bijvoorbeeld door het aanmaken van littekenweefsel maar de moderne implantaten hebben dat probleem veel minder. Er kan soms asymmetrie tussen de borsten ontstaan of een niet rond implantaat kan gaan draaien en de vorm van de borst veranderen, daarom vinden sommige artsen de ronde implantaten het best. Al deze complicaties kunnen verholpen worden maar het betekent wel dat de vrouw weer terug moet naar de chirurg.

Er is geen reden om aan te nemen dat borstimplantaten kanker of andere ziektes zouden kunnen veroorzaken. Wel is soms een mammografie iets minder compleet dus iets minder betrouwbaar.
extreem-plastische-chirurgie-3Psychologisch gezien wordt er wel eens gezegd dat vrouwen die zo met hun lichaam bezig zijn misschien een dieper liggend probleem hebben dat niet door de borstvergroting wordt opgelost.

Het zou zelfs erger kunnen worden als het resultaat van de borstvergroting tegenvalt. Nu zijn er ongetwijfeld vrouwen die psychologische problemen hebben en daar hulp voor moeten krijgen maar het lijkt erop dat borstvergroting inmiddels zo’n sociaal geaccepteerd fenomeen is dat het een legitieme behoefte kan zijn.
Wel is het een goed idee om gewoon blij te zijn met je lichaam zoals het is.