De minirok

21/01/2013 om 12:31

De ontdekking van de minirok was in de jaren 60 van de vorige eeuw een echte revolutie. Vrouwen lieten hun benen zien wat voor die tijd ondenkbaar was. Mary Quant maakte de minirok populair. Of ze hem ook echt uitgevonden heeft is niet gezegd, het hing in feite al een tijdje in de lucht, vrouwen gingen hun vrijheid opeisen.

schoolmeisje-mini-rok-rozeInmiddels is de minirok of mini-jurk niet meer weg te denken en bepalen vrouwen zelf of ze een rokje van veertig centimeter aan willen of een rok tot op de enkels. Met pumps staat een minirok geweldig en maakt mooie benen nog mooier. Een vrouw die op een drukke straat in, laten we zeggen, New York loopt in een minirok en pumps doet echt wel wat hoofden omdraaien. Of de rok gedragen wordt met blote benen of met gekleurde panty’s hangt af van het seizoen en de stijl van de draagster. Een minirok met dikke zwarte kousen en zwarte pumps staat geweldig, ook bij vrouwen die niet vel over been zijn.
Echt sexy en misschien wel een beetje teveel van het goede is een vrouw in een minirok en met een sexy decolleté. Dat is een supervrouwelijke vrouw maar er zijn ook vrouwen die helemaal bedekt en met een lange rok bijzonder sexy zijn!