97% van de vrouwen tevreden met resultaat borstvergroting

25/03/2014 om 07:00
via: idealbody.nl

via: idealbody.nl

Uit onderzoek van ietsmooier onder 128 vrouwen die een borstvergroting ondergingen, blijkt dat 97% tevreden is over het resultaat. De gemiddelde prijs die werd betaald voor de borstvergroting is 3604 euro en goedkoopste aanbieders blijken vooral te zitten in België en Duitsland. Een van de deelnemers van het onderzoek zegt dat ze achteraf vindt dat ze de operatie veel eerder had moeten laten doen. Het is daarnaast opvallend dat de één de operatie als erg pijnlijk heeft ervaren, terwijl het bij een andere respondent juist met de pijn heel erg meeviel.

3% niet tevreden

Hoewel bijna iedereen tevreden is, ging bij een klein percentage de borstvergroting echter mis. 3% van de ondervraagden was namelijk na afloop niet tevreden met de borstvergroting. Reden hiervoor was bijvoorbeeld een hersteloperatie die nodig was door een infectie of doordat de prothese knapte. Bij een van de respondenten waren er zelfs tot nu toe drie operaties nodig om een gescheurde prothese weer te herstellen. Andere vervelende ervaringen van vrouwen zijn dat de borsten na de operatie ongelijk waren of dat de nazorg niet voldoende was.

Wat te doen als een borstvergroting mis gaat?

Gelukkig komen medische fouten bij een borstvergroting in Nederland niet zo vaak voor, maar als je er mee te maken krijgt kan dit grote gevolgen hebben. Niet alleen zijn er misschien meerdere hersteloperaties nodig, ook psychisch kunnen de gevolgen grote impact hebben. Je durft bijvoorbeeld niet meer naar de sauna of het zwembad omdat je grote littekens hebt. Als je door een medische fout letselschade oploopt, kan het zijn dat je recht hebt op een schadevergoeding of smartengeld. Letselschade is  geestelijk en/of lichamelijk letsel waar iemand anders aansprakelijk voorgesteld kan worden. Bij een grove fout bij een borstvergroting kan bijvoorbeeld de plastische chirurg of de kliniek aansprakelijk gesteld worden. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk na een medische misser advies in te winnen bij een specialist op gebied van letselschade of een letselschadeadvocaat. Zij kunnen je adviseren en onderhandelen met de tegenpartij over een vergoeding.